Thursday, March 31, 2011

Un apostol Pavel al Cortinei de Fier


Intamplarea s-a petrecut în 1966 în Filadelfia, USA. Era cea mai mare manifestatie populara de sustinere a Vietnamului.

 In piata plina de lume, a fost ridicata o tribuna, la care personalitati luau cuvantul pe rand. Ultima personalitate care luase cuvantul era un pastor presbiterian ce sustinea cu ardoare cauza comunismului. Dintr-o data un om zvelt cu parul carunt si privirea suparata a insfacat microfonul si a spus cu o voce convingatoare:
 "Voi nu stiti nimic despre comunism! Eu sunt doctor in comunism. Voi ar trebui sa fiti de partea victimelor si nu de cea a tortionarilor! "
"Dar ce inseamna doctor in comunism?" replica pastorul. "Iata dovezile mele!" raspunse personajul, ridicandu-si camasa. Pe piept si pe spate avea numeroase cicatrice si urme de rani.
Politia a intervenit si omul a fost arestat; el, care fusese arestat de nenumarate ori de politia comunista binecunoscuta in Romania: securitatea. Numele acelui om era Richard Wurmbrand si intrase doar de  cateva zile in USA. Acel moment precis al arestarii sale avea sa-l conduca in fata Comisiei pentru Securitate Interioara a Senatului american ca sa-si depuna marturia. A vorbit despre realitatea torturilor, a terorii si persecutiilor comuniste practicate contra religiei si despre utilizarea religiei pentru a-si atinge scopurile.
Brosura ce continea marturia sa a fost timp de trei ani cea mai vanduta publicatie dintre toate documentele guvernului american.

No comments:

Post a Comment